Welkom in Japanese Gardens of Venice

5870 Forsythia Rd, Venice/Fl

(Rent our mobile home in this beautiful park)

Aktiviteiten

Aktiviteiten
Op sportgebied en dan met name watersportgebied, is in Florida van alles te beoefenen. Denk maar aan kayaken, zeilen, surfen, zwemmen, waterskiën, vissen en duiken. Ook andere sporten zijn genoeg voorhanden zoals golf, fietsen, paardrijden, tennis, wandelen. Behalve sport is er ook op cultuurgebied van alles te beleven. Sarasota is het culturele centrum van de buurt. Te denken valt bijvoorbeeld aan het Ringling Museum of Art, de Opera en het symfonie orkest van Sarasota. In Tampa is het Dali Museum een bezoek waard of misschien ook wel een wedstrijd van de Tampa bay Buccaneers! In Venice zelf is natuurlijk ook genoeg te beleven. Wat dacht je van bijvoorbeeld slenteren langs de leuke winkeltjes aan Venice Avenue, lekker wandelen op de North Jetty  of gewoon haaientanden zoeken langs het strand bij Sharky’s. Mogelijkheden te over en voor ieder wat wils!

Kayakken:
Kayakken is de mooiste manier om vanaf het water de omgeving te leren kennen. In de buurt van Venice en Sarasota zijn er vele plekken waar je heerlijk kunt kayakken. Denk maar aan bijvoorbeeld de Myakka River, je kunt zo het nationaal park in kayakken waar je de alligators wel van heel dichtbij kunt observeren. Ook door de mangrovebossen langs de Intracoastel Waterway is het een genot om te kayakken. Wel uitkijken voor het “snelverkeer”.

Strand en zwemmen:
Florida staat bekend om zijn vele schitterende stranden. In totaal heeft Florida ongeveer 1700 kilometer aan strand, waardoor de drukte op de stranden erg meevalt. De watertemperatuur is het gehele jaar door aangenaam. De meest bekende stranden van Florida zijn Miami Beach, Daytona Beach, Clearwater Beach en Palm Beach. Er zijn echter nog veel meer mooie stranden in Florida en zeker in de buurt van Venice en Sarasota. Denk maar aan Siesta Beach (in 2011 uitgeroepen tot het mooiste strand van de VS), Turtle Beach, Lido Beach en natuurlijk Manasota Beach. Naar welk strand je ook gaat, het is belangrijk om je goed in te smeren met zonnebrandolie. De zon in Florida is veel feller dan bij ons in Nederland en je verbrandt dus erg snel. Aan het water met een verkoelend briesje is de zon zeer verraderlijk!

Onderwatersport:
Het bij Key Largo gelegen John Pennekamp Coral Reef State Park was het eerste onderwaterpark van Amerika en beslaat zo’n 194 km² oceaan met daarin een schitterend koraalrif. Tevens behoort tot dit State Park zo’n 170 are grondgebied met wandelroutes en een diverse flora en fauna. Het park biedt diverse mogelijkheden om het koraalrif van dichtbij te bekijken. Zo kun je er een duik- of snorkeltrip boeken, met een glass-bottom boat meegaan of een kano huren om een van de vele kanoroutes te bezichtigen. Mocht je geen zin hebben om het water in te gaan, bezoek dan het “Visitor’s Center”. Hier vind je onder andere een enorm aquarium met tropische vissen en onderwaterplanten. Meerdere keren per dag vertrekt er een snorkeltour naar het koraalrif. De tour duurt zo’n twee-en-eenhalfuur en kost ongeveer $29 per persoon. Snorkel, vinnen en masker kun je huren voor $6. Je kan ook met een catamaran snorkeltour mee. Deze trip duurt 4 uur en kost ongeveer $35 per persoon. Het onderwaterpark kent diverse populaire duikplaatsen, zoals “Elbow Reef” waar je onder andere twee Coast Guard wrakken vindt. De meest populaire duik- en snorkelbestemming is echter “Key Largo Dry Rocks”. Hier staat nl. het “Christ of The Deep”-beeld. Dit beeld komt uit Italie en is onderwater geplaatst ter herinnering aan diegene die verloren zijn gegaan op zee. Een duiktour (2 duiken) kost ongeveer $45 per persoon exclusief het huren van de spullen.

Golf:
In geen enkele staat van Amerika vind je zoveel golfbanen als in Florida: er zijn meer dan 1.400 golfbanen te vinden. Hierdoor zijn ook heel veel verschillende soorten golfcourses in Florida te vinden, zoals bosbanen, banen met enorme waterpartijen en zelfs de zo typisch Britse links zijn er te vinden. De golfbanen zijn onder te verdelen in openbare banen en privé banen. Op openbare banen kan tegen betaling van de greenfee een rondje worden gespeeld. De privé banen zijn echter alleen voor leden bestemd. De prijzen van de greenfees kunnen behoorlijk uiteen lopen. Op sommige banen kun je al terecht voor $30 inclusief de huur van het vaak verplichte golfkarretje. Maar voor de populairdere banen lopen de tarieven al snel op. In Amerika kent men geen golfvaardigheidsbewijs (GVB). Dit houdt in dat iedereen mag spelen zolang de regels en etiquettes worden opgevolgd. Het huren van golfstokken zal meestal geen probleem zijn. Bijna alle proshops bij de grotere banen verhuren golfspullen. Het meenemen van je eigen golfclubs is natuurlijk ook mogelijk. In Florida kun je ook golfspullen aanschaffen. Meestal ook nog veel voordeliger dan in Nederland. Hou wel rekening met de eventueel te betalen (invoer)belasting. Meer informatie hierover vind je op de site van de douane. Zie verder de “Links”-pagina.

Zwemmen met dolfijnen:
Zwemmen met dolfijnen in Florida is een onvergetelijke ervaring waarbij je heel dicht bij deze fantastische en intelligente dieren kan komen. Tijdens zo’n “Dolphin Encounter” ga je, na een korte instructie en onder begeleiding, in ondiep water met een kleine groep andere gasten kennis maken met de dolfijnen. Hierbij mag je meestal de dolfijnen ook aanraken en aaien. Daarna ga je met de dolfijnen naar een dieper gedeelte van het bad en word je voortgetrokken terwijl je je vasthoudt aan de rugvin van de dolfijnen. Kortom, het is een unieke ervaring die je zeker een keer moet hebben meegemaakt! Zwemmen met dolfijnen in Florida is een unieke ervaring en daarom ook niet goedkoop. Je moet al gauw rekenen op $150 tot $225 per persoon afhankelijk van de duur en de activiteiten. Vaak zitten hierbij wel allerlei zaken inbegrepen zoals de hele dag toegang tot het park, een maaltijd, drankjes, etc. Dit verschilt echter van lokatie tot lokatie. Kijk op de websites op de “Links”-pagina voor de exacte prijzen, activiteiten en voorwaarden.

Meer informatie

Share on print
Print deze pagina

2020 - www.huisjetehuurinflorida.nl