Welkom in Japanese Gardens of Venice

5870 Forsythia Rd, Venice/Fl

(Rent our mobile home in this beautiful park)

Klimaat

De staat Florida kent een subtropisch klimaat. Zoals de bijnaam “Sunshine State” al doet vermoeden schijnt de zon er erg vaak; meer dan 300 dagen per jaar. De gemiddelde temperatuur ligt op 24 graden. De zomers zijn warm en vochtig en worden gekenmerkt door stevige onweersbuien in de (na)middag waar vaak ook regen uitvalt. Deze onweersbuien lijken soms uit het niets te komen, maar duren meestal niet lang. Velen vinden zo’n bui in de warme namiddag zelfs verfrissend, omdat het dan wat afkoelt. Juni is de natste maand met gemiddeld zo’n 237mm regen. In augustus is het het warmst: tussen de 25 en 31 graden. Vergeet echter niet dat het door de vochtigheid vaak warmer aanvoelt dan deze temperaturen aangeven. Het zeewater van Florida heeft een zeer aangename temperatuur dankzij de warme Golf van Mexico en de Atlantische oceaan.

De beste tijd om Florida te bezoeken.
Wat de beste tijd is om naar Florida te gaan hangt af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld of je gebonden bent aan de schoolvakanties of dat je graag in de winter naar de zon gaat. Maar ook het weer speelt een belangrijke rol; we willen per slot van rekening allemaal lekker weer tijdens onze vakantie! Qua weer kun je het beste (het zuiden van) Florida bezoeken tijdens de maanden december tot mei. De temperatuur ligt dan tussen de 15 à 25 graden Celsius, terwijl de gemiddelde regenval in die tijd op slechts 51mm uitkomt. Je ontloopt dan ook Hurricane Season en de soms pittige onweersbuien tijdens de zomer. Maar, zoals gezegd zijn er meerdere factoren die bepalen wanneer je naar Florida op vakantie gaat. Daarom heb ik de voor- en nadelen van de seizoenen van Florida voor je op een rijtje gezet.

Zomer
Voordelen: Prachtige zonsopkomst en zonsondergang (Key West!)
Nadelen: De zomer is het drukste seizoen met lange rijen in de pretparken / Het is erg warm en vochtig. Regenbuien verkoelen de boel enigzins, maar zijn snel weer over

Herfst
Voordelen: Het begint minder druk te worden / Als het erg rustig is, kun je hier en daar korting krijgen
Nadelen: Het wordt al wat koeler / Het is tot november nog steeds “Hurricane Season”

Winter
Voordelen: Winter in Florida is uiteraard geen echte winter: over het algemeen aangenaam en rustig weer, de temperatuur kan een enkele keer (’s nachts) teruglopen naar (net boven) het vriespunt. / In januari en februari beginnen de bomen echter alweer uit te lopen met fris groen blad.
Nadelen: Vanaf half januari begint het hoogseizoen en duurt meestal tot eind april en dan is het bijna net zo druk als in de zomer Het is drukker met overwinteraars, zgn “snowbirds”

Lente
Voordelen: Het weer is heerlijk! Het is lente, dus alles staat in bloei In de lente heb je de beste kans op lagere prijzen buiten de “springbreak” oftewel voorjaarsvakantie / Het is nog niet zo druk als in de zomer
Nadelen: Voor diegenen die er last van hebben, is de hooikoorts in de lente op zijn piek / Aan het einde van de lente kan het al behoorlijk warm en vochtig worden

Gemiddelde temperatuur Florida.

Aangezien de temperaturen best wel uiteen kunnen lopen, heb ik hieronder een tabel gemaakt met daarin de gemiddelde maximum temperaturen voor enkele grote steden in Florida. Om de temperatuurverschillen goed weer te geven, heb ik steden opgenomen uit het zuiden (Key West en Miami), midden (Orlando) en natuurlijk Venice waar Japanese Gardens is gevestigd.

Share on print
Print deze pagina

2020 - www.huisjetehuurinflorida.nl